bo-_og_dagtilbud_for_autister1big
bo-_og_dagtilbud_for_autister2big
bo-_og_dagtilbud_for_autister3big
bo-_og_dagtilbud_for_autister4big
bo-_og_dagtilbud_for_autister6big
bo-_og_dagtilbud_for_autister5big
  • Ro, tillid og tryghed ind i rummene
  • Undgå flimrelys
  • Trivsel og arbejdsglæde
  • Et sammenhængende hus i farver og lys
  • Tilbage til husets sjæl og arkitektoniske linje

Hinnerup kollegiet

Bo- og dagtilbud for autister

 

KATEGORI: Institutioner
Hinnerup Kollegiet, som er et bo- og dagtilbud for voksne mennesker med en diagnose inden for autisme spektret, foretog en større renovering og tilbygning i 2009. Som autist er det vigtigt at være i trygge, rolige og harmoniske omgivelser.

 

Idet Hinnerup Kollegiet udover at være dagtilbud også er bosted var det vigtigt, at kollegiet fik et tilpas afstemt hjemligt udtryk.

Download PFD: Hinnerup Kollegiet

bo-_og_dagtilbud_for_autister4Væsentligt i hele processen blev at tilføre ikke-flimrelys, idet autister især har det meget svært med lys, der flimrer og blænder. Hinnerup Kollegiet havde i årene inden gennemgået diverse forandringer i bestræbelserne på at skaffe bedre omgivelser til brugere, beboere og personale.

 

Tiltag var gjort og i al ubemærkethed var husets arkitektoniske sjæl blevet forstyrret en del. Eksempelvis blev glasvægge, der fungerede som afskærmning nu fjernet, dels fordi det forstyrrede mere end det gavnede rent stilmæssigt, men bestemt også fordi autisterne blev generet med genspejling.

bo-_og_dagtilbud_for_autister2Der blev udarbejdet en harmonisk farvepalette til at binde huset sammen fra gammel bygning til den nye tilbygning og samtidig for at tilføre hele institutionen den hjemlige og trygge stemning i kombination med inventar og udsmykning.
bo-_og_dagtilbud_for_autister6Sidst men ikke mindre væsentligt blev personalets rum – kontorer, møderum og vagtværelse opdateret til lysere og mere imødekommende rum.