radiologisk_afdeling1big
radiologisk_afdeling2big
radiologisk_afdeling3big
radiologisk_afdeling4big
radiologisk_afdeling5big
radiologisk_afdeling6big
radiologisk_afdeling7big
  • Tema fra Svendborg, egen fotograf fra afd.
  • Finish til mindste detalje
  • Givne rammer for farver med grønt loft
  • Indbydende venterum og imødekommende reception
  • Uvildig rådgivning og genanvendelse af inventar

Radiologisk afdeling

OUH Svendborg sygehus

 

KATEGORI: Sygehuse
Radiologisk afdeling stod overfor en omfattende renovering. Særligt ventefaciliteterne og modtagelsen af patienter skulle ændres. Fra ventetid på gangen skulle der nu være et regulært venterum til patienterne. Og receptionen skulle flyttes for at give en langt mere imødekommende og åben modtagelse af patienterne, hvor der tidligere var nærmest luge-funktion.

Download PFD: Radiologisk afdeling

radiologisk_afdeling5Der er altid noget at tage hensyn til – eller udgangspunkt fra, når det gælder farver. Aktuelt var en konkret udfordring det grønne loft, som flere steder af økonomiske grunde skulle bevares.

 

Ved at lade loftet være udgangspunktet for farvepaletten og altså bygge de andre farver op omkring den grønne farve, fremtræder loftet nu i dag som en naturlig del af hele den samlede farvesætning og udsmykning.

radiologisk_afdeling4Personalet havde i øvrigt enigt valgt det sydfynske ø-hav med Svendborg by som omdrejningspunkt for udsmykningen.

 

At de så samtidig også rådede over en dygtig fritids-fotograf, der kunne hente motiver fra Svendborg by gav et positivt udslag på deres budget – og ikke mindst også på ejerskabsfølelsen for medarbejderne. Det er i høj grad i dag deres helt unikke afdeling.

radiologisk_afdeling1Som uvildig rådgiver var det yderst konstruktivt for alle parter at medvirke ved indretningen af venterummet.

 

Nytænkning mht. variation af siddemuligheder, polstrede lænestole til længere ventetid og almindelige stole og væghængte bænke har betydet, at de har fået et spændstigt og indbydende venterum, der tilgodeser forskellige behov, og hvor genkendelighed fra nærmiljøet igennem udsmykningen giver et plus til trygheden …og ventetiden vil ofte føles kortere.

 

Endeligt blev der også genanvendt en hel del af deres nuværende mødestole, som efter en ompolstring fint kunne indgå i et flot æstetisk udtryk.