TegningI vil opleve at komme helt i mål, når eksempelvis følgende er en del af jeres finish:

  • Udsmykning i form af ophæng af billeder (måske skal enkelte billeder have andre rammer for at indgå harmonisk i helheden)
  • Dekorativ brugskunst placeret harmonisk og æstetisk
  • Jeres værdier synliggjort i tekst, billeder etc.

Udsmykning

En vigtig del af helheden

 

Udsmykning opfattes meget forskelligt, og dermed har det også varierende betydning for os. Det er bevist, at farver og farvesammensætninger virker stimulerende på os og medvirker til at skabe positive som negative sindstilstande. Så det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken udsmykning der vælges.
udsmykning3Inddrag udsmykningen fra starten og den bliver en del af helheden
Når et projekt startes op, så bliv med det samme afklaret på i hvor høj grad udsmykningen skal være med til at sætte stemningen. Derved bliver der helt fra start mulighed for at integrere den valgte farvepalette og lyssætning på en fordelagtig måde.
udsmykning2Giv udsmykningen et tema og den bliver nærværende
Vælger I tilfældig kunst og udsmykning risikerer I, at det skaber mere forvirring end harmoni i et rum eller en afdeling. Det er godt for såvel patient og pårørende som personale, at udsmykningen er nærværende og forståelig.

 

Gennem brugerinddragelse og dialog opstår der ofte et tema, der kan arbejdes videre med i udsmykningen. Og så bliver den nærværende, fordi det er valgt ud fra en fælles forståelse.

udsmykning4Afstem udsmykningen og de arkitektoniske rammer
Enhver bygning og ethvert rum har sit eget udtryk. Naturen udenfor er også en del af det indvendige rum. Det er den oplevelse, der er med hver gang en person træder ind i en bygning eller et rum. Derfor bør de udvendige omgivelser også være afstemte med det indvendige. Derved bliver udsmykningen en harmonisk og behagelig helhedsoplevelse.

 

Udsmykningen kan være den, der får rum til at smelte sammen med et værdigrundlag, de fysiske rammer og det, der samarbejdes om.